AYDIN / EFELER - Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OSMANGAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

Okulumuz; 29 Ocak 1944 tarihinde " Aydın Ticaret Orta Mektebi " adı altında sadece 1 derslik ve sadece 2 öğretmen kadrosu ile eğitim ve öğretime başlamıştır.

Okulun, eğitim öğretim yaptığı yer emanet bir konak olduğu için vakit geçirmeden yeni bir okul yapmak amacıyla uygun bir yer aranmaya başlanmış ve şu anda içinde bulunduğunuz bu binanın bulunduğu yere ilk kazma vurulmuştur.

Yeni cumhuriyetin iktisatçılara çok ihtiyacı vardır. Bunun için gerekli adımlar yurdun dört bir yanında hızla atılmaktadır. Bu hamlelerden birisi olan Aydın'daki ticaret okulunun yeni binasının yapımı da, o yılların koşulları içinde 3 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanmıştır. İnşaat ve çevre düzenlemesi yapılan " Aydın Orta Ticaret Okulu " kendi binasında 29 Ekim 1947 tarihinde açılışı yapılarak eğitim öğretime başlamıştır.

1 Ekim 1948 tarihinde okulun adı "Ticaret Lisesi " olarak değiştirilmiştir. 1975-1976 eğitim öğretim yılında yapımı tamamlanan "B blok" hizmete girmiştir. 1986-1987 eğitim öğretim yılında okulun mevcut adına "Osmangazi" ve "meslek" sözcükleri eklenerek "Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi" olmuştur.

1988-1989 eğitim öğretim yılında okulumuz bünyesinde "Anadolu" bölümü açılmış ve okulun yeni adı "Aydın Anadolu ve Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi" olmuştur. 1992-1993 eğitim öğretim yılında A ve B bloklar artan talebi karşılayamayınca C blok yapılmıştır.

2009-2010 eğitim öğretim yılında depreme karşı dayanaksız olduğu tespit edilen C blok tahliye edilmiş ve 2013 yılının Ocak ayında da yıkılmıştır.

2014-2015 eğitim öğretim yılında Tüm Türkiye'de meslek liselerinin adları tek isim altında toplanmıştır. Bu kapsamda okulumuzun adı "Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur.

Yayın: 22.11.2018 - Güncelleme: 01.02.2024 13:58 - Görüntülenme: 1006
Kaynak: okul